Alles voor op de muur

Ben je net verhuisd naar een nieuw stulpje? Staan alle meubels helemaal goed? Dan ben je vast opgelucht, eindelijk is die grote klus voorbij. Maar als je op de bank ploft, kijk je om je heen. En dan bedenk je je dat je huis vol staat met meubels maar dat het toch kaal aanvoelt in huis. Hoe komt dat? Dat komt door alle kalen muren! Op de grond is de ruimte gevuld maar dat is nog niet het geval in de hoogte. Tijd om daar verandering in te brengen.

Een lekker kleurtje

Witte muren zijn altijd goed, alle stijlen aan interieur passen erbij en het is fris. Daarnaast maakt wit de ruimte ook groter en geeft het een rustig gevoel. Maar het kan ook saai zijn. Kies daarom één muur in de ruimte uit als zogenaamde ‘feature wall’. Kies een mooie kleur uit en laat die muur in het oog springen. Daarnaast geeft een kleurige muur ook gelijk meer sfeer in huis.

Galerijmuur of een enkele lijst?

Een andere manier om een muur in het oog te laten springen, is door er wat aan op te hangen. Fotolijsten bijvoorbeeld. De beste lijsten haal je op de website Lijstentoko. Daar haal je verschillende maten zoals een fotolijst 30×40 . De hele muur hang je vol met foto’s en schilderijen in verschillende maten. Zo creëer je een echte galerijmuur vol met jouw persoonlijke werken, foto’s, patronen en kleuren. Daarnaast geven al die verschillende maten en vormen een heel speels effect op de muur.

Breek het op

Je breekt het als het ware een beetje op. Dit kan je nog meer doen door de fotolijsten af te wisselen met andere werken, zoals plankjes, klokjes en dergelijken. Zo maak je het nog speelser. Een echte galerijmuur is het dan niet meer. Maar hé, jouw huis, jouw regels.

Omgooien mag altijd

Zodra we een gat in de muur boren of een kleurtje op de muur verven, voelt dat als een hele permanente keuze. Hierdoor kan het heel lang duren voor je die stap neemt. Maar het is helemaal niet zo permanent. Goed, het kost wat meer werk om gaten of kleuren weer over te schilderen maar het zijn ook leuke projectjes. Wees dus niet bang om die muren in huis aan te pakken, veranderen kan en mag altijd nog. Zo heb je weer een keer een leuke klus voor in de vakantie en ziet je huis er meteen weer heel anders uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *