Een deelauto is de oplossing voor jouw mobiliteitsprobleem

Ben jij in de afgelopen anderhalf jaar in financiële problemen gekomen doordat je je werk niet kon doen? Heb je maatregelen moeten nemen en, bijvoorbeeld, je auto moeten verkopen? Dan kan het zomaar zijn dat je nu weer aan het werk gaat en weer een auto nodig hebt. Om dan direct weer een eigen auto te gaan kopen, kan nog wel eens een probleem worden. Een auto leasen lukt alleen als je schuldenvrij bent en geen startende ondernemer of een ZZP'er. En dus heb je een mobiliteitsprobleem. Je kunt je werk alleen maar doen als je een auto hebt en je kunt alleen aan een auto komen als je je werk doet. Gelukkig is er nog een andere oplossing. Door gebruik te maken van een deelauto heb je altijd een auto bij jou in de buurt. Een deelauto kun je huren wanneer het jou schikt.

Ga met je camera en de deelauto op pad

Het is nogal wat om al je apparatuur mee te moeten slepen in het openbaar vervoer. Als je van Eindhoven naar Rotterdam reist met de trein dan is het wel zo fijn als er in Rotterdam een deelauto voor je klaar staat. Nu, dan heb ik goed nieuws voor je. Een auto huren Rotterdam kun je gewoon vanuit de trein regelen via de Greenwheels app.

Hoe werkt het huren van zo'n auto?

Je registreert jezelf in de Greenwheels app en vanaf dat moment kun je elk van de 2.150 deelauto's in Nederland reserveren en huren. Kom je dus met de trein aan op Rotterdam Centraal? Dan reserveer je van te voren één van de deelauto's die daar geparkeerd staan. Je opent de auto met de app en haalt de sleutel uit de boardcomputer. Ga je weer op de weg terug? Dan parkeer je de auto op de daarvoor bestemde plek en sluit je deze weer af met de app. Gemakkelijker kan het haast niet worden.

Wat nu als de auto niet beschikbaar is?

Het kan zijn dat de auto die jij op het oog hebt niet beschikbaar is op het moment dat jij deze wilt gaan reserveren. Gelukkig geeft de app van Greenwheels ook precies aan waar de volgende auto staat. Je hoeft, over het algemeen, maar een klein stukje te lopen om de volgende deelauto te vinden. Wil je er heel zeker van zijn dat je gebruik kunt maken van de meest dichtbijzijnde auto? Dan is het zaak om zo tijdig mogelijk te reserveren. Dit kan tot enkele weken (!) van te voren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *