Een foto als aandenken aan een beslissing

Geplaatst op

Mijn vriend en ik zijn een maand geleden tien jaar samen. Dat wilden we natuurlijk vieren! Maar ja, in coronatijd is dat toch minder makkelijk. Normaal gesproken gaan we uiteten op de datum dat we een relatie kregen, maar nu was dat geen optie. Daarbij wilden we dit jaar iets bijzonders doen, omdat we tien jaar een echt jubileum vonden. Vorig jaar hadden we ons dan ook voorgenomen een leuk feest te organiseren. We hebben allebei niks met trouwen, maar willen ons samenzijn natuurlijk wel graag met onze vrienden en familie vieren. We hadden een leuke locatie vlakbij de stad op het oog waar we bij mooi weer buiten konden barbecueën en we daarna binnen een gezellig feestje zouden houden. De band hadden we al uitgekozen en benaderd. Totdat het coronavirus ook Nederland bereikte en het duidelijk werd dat we ons feest helaas moesten uitstellen. We besloten in plaats daarvan iets extra lekkers voor onszelf te koken. Het werd een heerlijke avond samen waarbij vele herinneringen aan wat we door de jaren heen samen hadden beleefd de revue lieten passeren. Ook hadden we het uiteraard over de toekomst. Bij ons kwam dat neer op de vraag of we een avontuur wilden aangaan door te emigreren of dat we onze toekomst in Nederland zouden voortzetten.

Een oude droom heroverwegen

We hadden het er al vaak over gehad, omdat we beiden aan het begin van onze carrière werken in het buitenland wel in onze toekomst zagen. Om verschillende redenen is dat er nog niet van gekomen en nu we tien jaar samen waren, vonden we het een ideaal moment om eens opnieuw naar die oude droom te kijken. We spraken over waar we dan naartoe zouden willen en wat we er zouden willen doen. Een aantal vrienden heeft die stap al wel genomen en door hen wisten we goed dat het in de praktijk toch een behoorlijke stap was. Al die praktische dingen die je moet regelen, een nieuw sociaal netwerk opbouwen, een baan vinden of zelf iets opzetten: dat heb je allemaal niet een-twee-drie voor elkaar. Ook had de coronacrisis ons doen realiseren hoe goed het hier in Nederland geregeld is qua zorg en economie. Het heeft bij ons de doorslag gegeven bij het maken van de beslissing: wij zetten ons leven voort in Nederland!

Waardering van wat je al hebt

Het gesprek kwam daardoor uit bij hoe blij we eigenlijk zijn met elkaar en ons leven. Hoe gezegend met onze gezondheid, onze vrienden en familie, onze banen en ons huis. We wilden daarom meer aandacht geven aan al die dingen. Door ons feest te houden wanneer dat kon natuurlijk, maar ook door gezonder te leven, vaker contact op te nemen en leuke dingen te ondernemen met onze dierbaren en wat mooie dingen te kopen voor in ons huis. Zo besloten we de muren in onze woonkamer opnieuw te verven en er mooie verlichting te creëren met een led strip warm wit. Dit was eenvoudig aan te brengen en het geeft een heel sfeervol effect. We hebben ook wat strips onder onze boekenplanken aangebracht, waardoor deze heel mooi uitkomt. Ook bestelden we een mooie nieuwe bank en vloerkleed. Door dit alles lijkt het alsof we een heel nieuwe benedenverdieping hebben! We hebben contact opgenomen met een professionele fotograaf om ons te laten fotograferen in onze mooie woonkamer. De foto’s zullen straks een mooi aandenken zijn aan onze beslissing in Nederland te blijven en vooral te waarderen wat we al hebben.