Een mooie herinnering altijd bij de hand

Geplaatst op

In je leven maak je natuurlijk ontelbaar veel mooie herinneringen. Of dit nou om jou gaan, je vrienden of je familie. Je hebt er miljoenen. En sommige wil je uiteraard koesteren voor altijd. Want sommige zijn te mooi om te vergeten. Die moet je dan mooi vereeuwigen. Dit kan uiteraard met een mooie foto in een lijst die je hangt in een kamer in huis. Maar je kan het ook vereeuwigen in een tatoeage, een gouden ketting met letter, maar ook op veel andere manieren.

 

Een moment vereeuwigen door middel van een sieraad

Tegenwoordig kan je met sieraden heel veel om een speciaal moment te laten vereeuwigen. Denk er bijvoorbeeld aan om een foto ketting te nemen, waarbij een foto of afbeelding verwekt wordt in een ketting. Dat is natuurlijk heel mooi want dan heb je ook een specifiek beeld wat je laat vereeuwigen in het sieraad. Maar je kan een sieraad ook laten graveren. Zo kan er een specifieke datum vermeld worden, een specifieke zin of specifiek woord wat een speciale betekenis voor jou heeft. Denk bijvoorbeeld op de geboortedag van de kinderen, jouw trouwdag of een dag waar jij een doel bereikte wat je al een hele lange tijd wilt. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het laten graveren. En dat is uiteraard wat je wilt, want zo kan je een moment natuurlijk vereeuwigen. 

 

Maar wat je ook kan laten doen is een sieraad laten vereeuwigen met een dierbaar iemand. Want tegenwoordig kan je ook as, van een persoon die gecremeerd is, laten verwerken in een sieraad. Zo draag je iemand, letterlijk, altijd bij je. Voor sommige mensen kan dit heel heftig overkomen. Maar voor andere mensen kan het wel een soort van rust geven en een proces zijn in het verwerken van het verdriet. Iedereen verwerkt het allemaal namelijk op een andere manier. 

 

Sieraden gaan ook voor altijd mee

Buiten dat je een sieraad met een mooi moment kan vereeuwigen, is het dat goede sieraden eigenlijk altijd mee gaan. Je kan er jaren lang mee vooruit en dat is ook fijn. Het is niet zo dat je een ketting of een slavenarmband goud met een speciale herinnering laat maken en twee jaar laten de ketting helemaal verroest is of niet meer mee kan. Je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten en het sieraad dragen.

 

Wat voor sieraden draag jij zo op een dag? Sommige mensen hebben standaard een horloge of een armband om. Wat is dat bij jou?