Geef jouw huis een make-over

Geplaatst op

Als gevolg van de crisis zitten we allemaal meer dan ooit thuis. Of je nu nog werk hebt of niet, al zijn het alleen de weekenden waarin je niet meer naar het strand kan of een museum, iedereen heeft tijd over. Zoveel tijd dat velen van ons zich enorm vervelen, omdat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Maar denk eens goed na: wat heb je altijd al willen doen waar je nooit de tijd voor had? Als je dit aan mij vraagt, is het antwoord makkelijk: mijn huis verbouwen. In zoiets gaat veel tijd en energie zitten, iets wat misschien een keer lukt in de zomervakantie, maar onmogelijkm te realiseren is als je nog werkt. Nu de scholen wel weer geopend zijn en de kinderen van huis, is dit het ideale moment om eens groots uit te pakken. Wil je ook iets nieuws, maar weet je niet waar te beginnen? Ik zet hier al mijn make-over tips op een rij!

Een dakkapel plaatsen

Op mijn zolder is weinig lichtinval, waardoor het al snel grauw en muf wordt. Jammer, want licht en ruimte is wat iedere kamer op zijn best laat uitkomen. Ik wil al jaren lang een dakkapel plaatsen zodat er ruimte is voor een groot raam, maar heb nooit de tijd en energie gehad om hier goed in te duiken, laat staan om dit te realiseren. Heb jij een soortgelijke zolderkamer en wil je ook meer licht en ruimte? Dit is het moment! Met alle tijd die je nu ongetwijfeld over hebt kun je erin duiken op internet om erachter te komen hoe jouw ideale dakkapel eruit ziet en heb je dit zo geregeld. 

Schuifpuien plaatsen

Het enige lichtpuntje wat velen zagen aan het begin van de crisis was het weer. Want stel je toch eens voor, dat we zoveel vrije tijd hadden en het buiten druilerig en koud was. Gelukkig kwam dit jaar vroeg de lente op gang, en hebben we heerlijke zonnige dagen gehad waarvan we er nog meer tegemoet gaan. Dit heeft mij doen realiseren dat ik graag een schuifpui zou willen. Geen klapperende openstaande deuren, nee, een hele open wand met één snelle beweging, zodat de frisse lucht naar binnen komt en je heerlijk van de zon kunt genieten. Huisdieren en kinderen kunnen met gemak van binnen naar buiten zonder gedoe, het huis kan lekker doorwaaien, en het ziet er ook nog eens prachtig uit! Ondanks de vele nadelen is een ding zeker: mijn huis ziet er na de crisis hoe dan ook een stuk luxer uit.