Handige tools voor op uw oude dag

Geplaatst op

Bent u zelf een senior of heeft u bijvoorbeeld ouders die de pensioenleeftijd gepasseerd zijn? Dan weet u maar al te goed wat er allemaal komt kijken bij ouder worden. Het lichaam gaat steeds iets minder goed werken en mentaal komen er langzaam maar zeker ook een aantal mankementen. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die u op uw oude dag in kunt schakelen om toch nog volop van het dagelijks leven te genieten. In deze blog vertel ik iets meer over deze handige tools. 

Elektrische fiets

Als u een dagje ouder wordt, worden fysieke activiteiten steeds ietsje lastiger. Sporten gaat steeds minder goed en de spierpijn de dagen hierna duurt steeds langer. Toch is het fijn om wel in beweging te blijven en dit is ook bevorderlijk voor je gezondheid. Door een beetje te blijven bewegen, houdt u uw spieren sterk en blijf je zo fit mogelijk. Een goede manier om wat beweging te krijgen is om te fietsen op een elektrische fiets. Een elektrische fiets werkt precies hetzelfde als een normale fiets en u hoeft dus niet iets heel nieuws aan te leren. Het enige wat anders is aan een normale fiets, is dat het een stuk makkelijker en sneller gaat. Het kost minder inspanning en is dus voor senioren de perfecte manier om af en toe nog een stukje te gaan fietsen zonder fysieke klachten. Houdt u dus wel van een stukje fietsen maar lukt dit niet zo goed meer op een normale fiets? Dan is dit de perfecte oplossing. 

Handige kleding

Een ander gevolg van iets ouder worden, is dat de motoriek iets achteruit gaat. Daardoor wordt het bijvoorbeeld lastiger om precieze handelingen met de handen uit te voeren, zoals het strikken van de veters of dichtknopen van blousjes. Daarom is het handig om uw garderobe iets aan te passen als u de pensioenleeftijd voorbij bent. Ruil uw overhemden bijvoorbeeld in voor nette pullovers of polo’s. Deze hoeft u niet dicht te knopen, wat het een stuk makkelijker maakt. Ook kunt u bijvoorbeeld klittenband schoenen aanschaffen als het veters strikken niet meer zo goed gaat. Mijn ouders zijn heel blij met hun Ara schoenen met klittenband, omdat ze deze heel makkelijk aan en uit kunnen krijgen. 

Gadgets

Tot slot zijn er nog heel veel moderne hulpmiddelen die verzonnen zijn om het leven van ouderen iets makkelijker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei handige apparaten zoals zelfrijdende stofzuigers, waardoor u deze fysieke handeling niet zelf meer uit hoeft te voeren. Ook zijn er dingen ontworpen om de veiligheid van senioren te waarborgen. Mocht u bijvoorbeeld fysiek niet heel sterk meer zijn en wat moeite krijgen met lopen, dan zijn er gadgets met een hulpknop, zoals een elektronisch horloge. Dit kunt u dan indrukken in het geval dat u bijvoorbeeld valt of in nood bent.