Het beste van twee werelden, de systeemcamera

Als je aan het overwegen bent om een fotocamera aan te schaffen dan heb je misschien al veel mogelijkheden voorbij zien komen. De meest bekende soorten fotocamera’s zijn de spiegelreflexcamera, de compact camera en de systeemcamera. Systeemcamera’s zijn sinds enkele jaren pas op de markt en stijgen sindsdien hard in populariteit. Dit is niet zo vreemd, want deze hybride camera combineert het beste van twee werelden. Namelijk de compact camera en de spiegelreflexcamera. Doordat de systeemcamera geen spiegel heeft is hij erg licht en compact. Daarnaast kan je de lenzen verwisselen, is hij volledig digitaal en voldoet aan de nieuwste technologische snufjes. Dit maakt de systeemcamera geschikt voor de beginnende en gevorderde fotograaf.

Hoe werkt een systeemcamera?

Een systeemcamera beschikt over een sensor die al het werk doet. De camera is geheel digitaal en dit geldt ook voor de zoeker. Het grote voordeel hiervan is dat je gelijk kan zien hoe je plaatje eruit zal komen te zien. De autofocus is ook digitaal en gaat via de sensor en je hebt hierdoor geen losse AF sensor. Je kan om deze reden bijna op het gehele beeld autofocus toepassen en de camera vangt alles veel sneller op dan de meeste camera’s. Ook beschikken de meeste systeemcamera’s over een ingebouwde stabilisatie vanwege het feit dat alles digitaal is. Als je graag opnames maakt voor een video dan is een systeemcamera daar ook geschikt voor.

Waarom kies je voor een systeemcamera?

De reden dat veel mensen besluiten om te kiezen voor dit soort camera is doordat je een ruime keuze hebt aan stijlen waarin je kan fotograferen. Je kan kwalitatief goede foto’s maken met deze camera zonder dat je hoeft rond te sjouwen met een zware en robuuste camera. Doordat je een ruime keuze hebt uit verwisselbare lenzen kan je in veel omstandigheden foto’s maken. Ook kan je in een fractie van een seconde veel beelden schieten en dat is altijd fijn. Je kan hierdoor namelijk veel details gemakkelijk vastleggen ondanks dat er beweging aanwezig is.

Een camera voor beginners en gevorderde fotografen

Een systeemcamera is geschikt voor iedere soort fotograaf. Als je een beginner bent dan is het een fijne, lichte en compacte camera die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Wil je toch een stapje verder? Dan kan je altijd kiezen voor andere lenzen of de instellingen aanpassen en zo je vaardigheden uitbreiden. Voor een gevorderde fotograaf zijn er ook modellen op de markt. Ook als tweede camera naast een professionele fotocamera is een systeemcamera erg geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *