Tips voor beginnende fotografen

Iedereen kan foto’s maken, maar om écht goede resultaten te behalen zul je toch even moeten oefenen. Goed nieuws: iedereen kan het leren! Heb je altijd al willen leren fotograferen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? In dit blog lees je een aantal tips.
 

Tip 1: volg een (online) cursus

Voordat je een heel fotoalbum kunt vullen met je eigen geschoten beelden, moet je eerst wat kennis opdoen. Gelukkig is dit vrij eenvoudig. Er zijn veel organisaties die online cursussen aanbieden. Veel daarvan zijn te verkrijgen tegen een kleine betaling, maar er zijn ook mensen die tutorials op YouTube plaatsen. Het is belangrijk om de basis te weten over hoe een camera werkt, hoe je de beste foto’s maakt en waar je op moet letten. Weet je bijvoorbeeld al wat een diafragma is, hoe je de ISO waarde aanpast en wanneer je de sluitertijd moet veranderen? Als je geen zin hebt om een cursus te volgen, kun je ook op zoek gaan naar bloggers die schrijven over fotograferen.
 

Tip 2: oefen met verschillende camera’s

Heb jij vrienden die fotograferen of in ieder geval een camera bezitten? Vraag dan eens of je een keer met hen mee mag kijken en probeer ook zelf wat foto’s te maken. Als je dit met meerdere modellen kunt doen, kom je er wellicht achter welk merk jouw voorkeur heeft. Zijn jouw vrienden niet zo’n fan van het fotograferen? Dan kan je misschien ergens een camera huren. Op die manier kun je de opgedane kennis in praktijk brengen en bekijken hoe leuk je het vindt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een dure camera koopt en er dan pas achter komt dat je het toch niet zo heel erg interessant vindt.
 

Tip 3: oefenen, oefenen, oefenen!

Durf je de stap te nemen en een eigen camera te kopen? Dan is heel veel oefenen alles wat je nog moet doen. De uitdrukking ‘oefening baart kunst’ bestaat niet voor niets; je zult merken dat je steeds beter wordt. Beperk je niet tot je eigen achtertuin, maar trek erop uit en fotografeer alles wat je ziet. Beperk je niet tot één onderwerp maar probeer van alles uit. Wie weet ontdek je waar jouw talent het beste in uitkomt en voor je het weet is jouw eigen fotoboek binnenkort een feit!

Hopelijk heb je iets aan deze tips en ben je al snel in staat om perfecte plaatjes te schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *