Tips werken met photoshop

Foto’s maken is een leuke hobby om uit te voeren. Ook op professioneel niveau zijn er genoeg mensen met een passie voor het maken van foto’s. Een andere tak van de sport is dan ook photoshop. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je dingen kan toevoegen in foto’s om die foto iets extra’s te geven? Dan moet je aan de slag met Adobe Photoshop! In deze blog vertel ik een aantal tips over het werken met Adobe Photoshop.

De interface

Het gaat dan om een aantal opties waardoor jij gemakkelijker aan de slag kan. Het gaat hier om de interface. De interface bestaat uit de volgende dingen:

  • Menubalk: Deze bevat de menu’s
  • Optiebalk: De optiebalk bevat de opties voor het gereedschap waar je op dat moment mee aan het werk bent
  • Gereedschapset: Hier staan alle gereedschappen die je kan gebruiken om jouw foto te bewerken en illustraties te maken
  • Deelvenster: Deze bevat meerdere deelvensters waarmee je de afbeelding kan aanpassen met verschillende regelaars zoals: kleur, lagen en eigenschappen.
  • Documentvenster: Hier wordt het document getoond waaraan je werkt. Wanneer je aan meerdere werkt staat dit ook in het documentenvenster.

Zoomen

Als je wil zoomen moet je gaan naar de gereedschapset. Daar vind je zoomgereedschap. Hiermee kan je in- en uitzoomen. Het schakelen tussen beide kan weer in de optiebalk.

Ongedaan maken van een afbeelding

Foutje gemaakt? Of niet tevreden? Dan is het uiteraard mogelijk om de bewerkingen ongedaan te maken. Om de laatste bewerking die je hebt uitgevoerd is het mogelijk door te gaan naar Bewerken > Ongedaan maken. Ook kan je Control+Z of Command+Z doen om dit uit voeren. Dan kan je nog sneller werken!

Opslaan van je creatie

Wil je je prachtige creatie opslaan? Kies dan Bestand > Opslaan of Bestand > Opslaan als. Bij de tweede krijg je de optie om de naam aan te passen en de afbeelding op te slaan in een andere vorm zoals JPEG of PNG.

Cursus photoshop

Natuurlijk is het allemaal ingewikkelder dan je denkt. Daarom is het handig om een cursus photoshop te volgen. Hierin leren ze in een korte tijd de basiskneepjes van photoshop waardoor jij snel aan de slag kan! Ga voor meer informatie naar deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *