Wat is een SD kaart?

Geplaatst op

Een SD kaart gebruik je voor de opslag van gegevens. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s, tekstbestanden, muziek of video’s zijn. De betekent van SD is Secure Digital. Een SD kaart is een compacte kaart die erg lang meegaat. Om deze reden is het een populaire manier om je media op te slaan. Waar je vroeger alleen SD kaarten met een laag geheugen kon vinden heb je tegenwoordig deze kleine kaartjes in uitvoeringen met een groot geheugen. Dit is onder andere omdat de nieuwe camera’s veel grotere fotobestanden aanmaken en deze moeten natuurlijk opgeslagen kunnen worden zonder dat je constant van SD kaartje moet wisselen.

Naast normale SD kaarten zijn er ook Micro SD kaarten

Deze micro SD kaarten worden met name gebruikt voor kleinere apparaten, omdat ze een stuk kleiner zijn. Een voorbeeld waarin deze micro SD kaarten vooral gebruikt worden zijn mobieltjes. Met de adapter die verkrijgbaar is voor een micro SD kaart maak je er binnen de kortste keren een normaal formaat SD kaart van. Tevens zijn er naast SD kaarten ook nog SDHC (Secure Digital High Capacity) en SDXC (Secure Digital Extended Capacity) kaarten te koop. De formaten van deze kaarten zijn hetzelfde als de normale SD kaart. In de meeste gevallen zit het grootste verschil tussen de opslagcapaciteit van de kaarten en de technologie die gebruikt wordt voor het lezen of wegschrijven van de gegevens. Let erop dat sommige kaarten hierin dus vele stukken sneller zijn dan een normale standaard SD kaart.

Waar let je op bij de aanschaf van een SD kaart

Op het moment dat je besluit om een Secure Digital kaart aan te schaffen dan is het van belang om eerst te bepalen hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Kijk vooral niet alleen naar het huidige moment, maar tevens naar de toekomst. In veel gevallen loont het om gelijk een kaartje te kopen met een groter geheugen. Ook kijk je naar welke schrijf- en leessnelheid je wilt hebben. In de meeste gevallen kan je dit aflezen aan het aantal MB’s dat geschreven staat op de SD kaart. Dit zijn de MB’s die de kaart per seconde kan wegschrijven. Er zijn UHS 1 en UHS 2 kaarten te koop, maar deze zijn niet altijd geschikt voor je apparaat en in dat geval zijn ze dus een stuk langzamer dan aangegeven.

Categorie├źn:Foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *