Zo maak je de mooiste Instagram foto’s

Instagram is uitgegroeid tot één van de populairste social media platformen. Om een beetje mee te kunnen komen met de hype, moet je enigszins fatsoenlijke foto’s kunnen maken. Dat is echter niet altijd even makkelijk. Daarom lees je in deze blog een paar tips over hoe je zo mooi mogelijke foto’s kan maken voor op je Insta feed!

Een goede camera

Een goede foto begint natuurlijk met goede apparatuur. Een spiegelreflexcamera is natuurlijk de meest professionele optie. Niet iedereen heeft echter genoeg budget om zo’n dure camera aan te schaffen. Gelukkig worden de camera’s van smartphones tegenwoordig steeds beter en zijn ze dus prima om foto’s voor op Insta mee te maken. Daarnaast is het fotograferen op een smartphone ook veel eenvoudiger omdat je daarmee ook direct de foto kan bewerken én kan posten. 

Wees niet bang om te bewerken

Het is absoluut geen schande om je foto na te bewerken. Je hoeft niet gelijk aan de slag met photoshop: een simpele fotobewerkings is vaak al voldoende! Filters zijn bijvoorbeeld een goede begin, maar je kan bijvoorbeeld ook spelen met de helderheid en het contrast. Zorg er alleen voor dat de bewerkingen niet zó opvallend worden dat ze afleiden. 

Zorg voor voldoende licht

Fotograferen is letterlijk de kunst van het vastleggen van licht. Daarom is het belangrijk dat hetgeen wat je probeert te fotograferen voldoende belicht is. Ga dus voor het raam staan wanneer je die selfie maakt om nét wat meer daglicht te hebben. Wil je toch een foto maken terwijl het donker is? De flitser van je telefoon geeft vaak een flets effect, dus die kan je beter vermijden. Het is een beter idee om te investeren in een ringlight of softbox. Deze geven een meer natuurlijke belichting. Maar probeer ook niet te overdrijven qua licht, want dan krijg je een overbelichte foto.

Deze tips zijn een stap in de goede richting voor je Instafame. Wil je nou een extra steuntje in de rug? Dan kan je Instagram volgers kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *