Zo sta je fabulous op de foto

Geplaatst op

Sommige mensen zijn een ster in op de foto staan en zijn mega fotogeniek. Maar niet iedereen heeft dat. Zelf ben ik een van de personen die een hekel heeft aan op de foto gaan. Ik hou er niet van om in het midden van de aandacht te staan en ook vind ik mezelf niet erg fotogeniek. Maar soms moet je nou eenmaal op de foto, zoals voor je werk of voor studie. En gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat je toch wel goed op de foto staat! In de afgelopen jaren heb ik geleerd ermee om te gaan om een fotoshoot te doen en heb ik een aantal tips geleerd hoe je uiteindelijk toch tevreden zal zijn met je foto. Lees hieronder mijn tips. 

Tip 1: de juiste kleding 

Allereerst is het belangrijk om op de foto de juiste kleding te dragen. Je kan dit doen door in ieder geval even te informeren naar de achtergrond van de foto. Is dit bijvoorbeeld een groene achtergrond? Dan moet je natuurlijk geen groene kleding aandoen, want dan val je weg in het beeld. Net zoals bij een greenscreen, haha! Ook kan je ervoor zorgen dat je voor de gelegenheid te juiste kleding draagt. Ook dit kan je informeren bij de fotograaf: Moet je heel formeel gekleed? Of is juist iets meer casual de bedoeling? Tot slot is het belangrijk om kleding te dragen die je figuur mooi accentueert. Ben je bijvoorbeeld wat voller van figuur, dan kan je beter kiezen voor grote maten mode / grote maten jurken dan een klein maatje van de Zara. Zo snijden de bandjes niet in je vel en krijg je geen rolletjes waar je deze eigenlijk niet zou willen zien. 

Tip 2: lichaamshouding

Mijn tweede tip is om te letten op je lichaamshouding. Door de houding die je aanneemt op de foto kan je de foto namelijk maken of breken. Zorg er in ieder geval voor dat je rechtop staat, je schouders recht hebt en vooral niet als een zoutzak erbij staat! Een actieve houding noemen fotografen dit ook wel. Daarnaast is een goede tip om je kin ietsje omlaag te houden op de foto. Veel mensen zijn bang dat ze hierdoor een onderkin krijgen, maar je kin een tikkeltje naar beneden zal hier niet voor zorgen. En het zorgt wel voor een mooiere kaaklijn en schaduwen in de foto. Geloof mij maar! 

Tip 3: make-up 

Tot slot kan je met make-up heel veel bereiken. Allereerst omdat een flits of zon ervoor kan zorgen dat je huid glimt en heel vettig lijkt, terwijl hij dat niet is. Een goede poeder is dus een must op de foto. Daarnaast is het fijn om met concealer en poeder wat roodheid en onzuiverheden weg te werken. Als je niet zo goed bent in make-up kan dit gelukkig ook nog achteraf met het bewerken. Tot slot raad ik wel aan om niet te veel make-up te dragen. Een goede fotograaf maakt namelijk enorm scherpe foto’s, dus elk mascara klontje en laagje plamuur te veel zal je op de foto zien. Dan kan je, nogmaals, beter achter bij het bewerken nog wat onzuiverheden weghalen.