Zo zorg jij er voor dat je goed op de foto staat!

Iedereen die zich bezighoudt met fotografie weet dat je materiaal ontzettend belangrijk is. Dat geldt niet alleen voor de fotograaf, maar ook voor het model. Je wilt namelijk ook goed voor de dag komen als je als model fungeert. Voor de fotograaf is dat daarnaast ook alleen maar goed omdat er dus meer kans is dat de foto een succes wordt. Wil je nu als model echt goed op foto’s staan? Dan heb ik een aantal tips voor je zodat je goed voor de dag komt.

Pose

De poses die je gaat aanhouden is erg belangrijk. Zorg er voor dat je deze oefent. Natuurlijk is jouw pose afhankelijk van de fotograaf en de doel van de foto’s, maar hoe meer jij oefent en hier beter in wordt des te beter de foto kan worden. Daarnaast zijn er ook bepaalde poses die altijd goed werken of een pose die er voor zorgt dat de krachtigste jij naar voren komt.

Glimlach

Je glimlach is erg belangrijk. Vaak zien we op normale foto’s dat een geoefende lach er erg slecht uit ziet en je hier meteen doorheen prikt. Probeer daarom uren voor de spiegel door te brengen om de beste glimlach te toveren die jij maar kan. Ook helpt het om je ogen mee te laten shinen. Je ogen kunnen namelijk een heel ander verhaal vertellen dan jouw glimlach. Let hier dus goed op!

Kleding

Je kleding is ontzettend belangrijk als je goed voor de dag wilt komen. Soms hebben fotografen al een setje voor je liggen. Als vrouw zijnde kan ik je aanraden om hoge hakken te gebruiken van goede kwaliteit! Als man zijnde kan ik aanraden om Floris van Bommel schoenen te dragen doordat deze tegenwoordig ontzettend hip zijn en je hier zeer zeker goed voor de dag mee kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *